Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Succesvolle 1e editie jaarlijkse Tegelzetters open dag

Op zaterdag 15 april 2023 sloegen Bovatin, Bouw Infra Mensen Mierlo en Loomans Tegelwerken de handen ineen om een wervende open dag te organiseren voor heel tegelzettend Zuid/Oost Nederland. Ruim 50 tegelzettersbedrijven en ZZP’ers waren aanwezig tijdens deze eerste editie in de showroom van Loomans waar het event plaatsvond. Hiermee is het doel om verbinding te creëren tussen iedereen die werkzaam is in ons tegelzettersvak abosluut geslaagd.

De belangrijkste onderwerpen; capaciteit, vitaliteit en een constant veranderende markt

Gedurende de dag werd duidelijk welke onderwerpen momenteel de grootste rol spelen in ons huidige tegelzettersvak. Als eerste staat capaciteit centraal, direct gekoppeld aan de uitdaging om voldoende mensen te vinden die het tegelzettersvak willen uitvoeren zodat alle vraag vanuit de markt beantwoord kan worden. Bouw Infra Mensen Mierlo presenteerde zich en benadrukte hoe belangrijk het is dat tegelzetters leerlingen het vak in de praktijk leren en hoe dit te organiseren, ook als zzp’er.

Het tweede thema dat de revue meerdere malen passeerde was vitaliteit. Hoe blijf je als tegelzetter zo lang mogelijk op een gezonde manier aan de slag? In lijn daarmee was er een productpresentatie van het exoskelet van Auxivo; een draagbaar exoskelet die werknemers ondersteunt bij het uitvoeren van fysiek veeleisende taken. Aanwezigen konden een skelet passen en zo voelen wat het verschil was.

Het derde thema in de vorm van een constant veranderende markt kwam op diverse manieren ter sprake. Meer werk, hogere verwachtingen, krappere planningen. Branchevereniging Bovatin was aanwezig om deze ontwikkelingen in de markt te bespreken en in te zoomen op de rol die Bovatin daarin speelt om de tegelzetter hier maximaal in te ondersteunen.

Positieve reacties op een divers en inspirerend programma

Naast de kern van het programma konden bezoekers deelnemen aan diverse andere inspirerende activiteiten, zoals het uitproberen van 3D tekensoftware en digitale calculatiesoftware. Ook konden bezoekers kennis maken met de mobiele roadshow van Blanke waar diverse totaaloplossingen voor de tegelzetters werden gepresenteerd. Tevens werd er live getegeld door een leerling tegelzetter van Bouw Infra Mensen Mierlo en was er tijd om mensen te leren kennen of bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Ook voor de kids was er van alles te beleven, waardoor zowel jong als oud zich kostelijk wist te vermaken.

Het belang van de verbindende factor

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde eerste editie van deze jaarlijkse Tegelzetters open dag. Het belang om een brug te slaan tussen tegelzettersbedrijven, ZZP’ers en derden betrokken partijen is van onschatbare waarde in tijden waarin er constant veel verandert. Door onze krachten te bundelen en constant op zoek te gaan naar win-win situaties is de kans op succes het grootst, dus daar gaan we met z’n allen in de toekomst graag voor!

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaand bericht? Neem contact met ons op. 

Foto’s: Siris

Gerelateerde berichten

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Valerie

Showroom­assistente

Consectetur adipiscing elit. Aenean vitae semper eros, hendrerit varius sapien. Curabitur aliquet sit amet.

0493 494 505
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×