Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Het is zover! Uw nieuwe keramische tegels zijn geplaatst. Het eindresultaat is spik en span en u kunt niet wachten om uw nieuwe tegelwerk in gebruik te nemen. Echter: met gebruik ontstaat tevens de noodzaak tot reiniging en onderhoud van uw nieuwe tegels. Zonder kennis kan dit best een uitdaging zijn, daarom delen wij als Loomans zijnde graag onze expertise met u zodat u vanaf het begin maximaal kunt genieten van uw tegelwerk! Belangrijk is dat deze informatie gericht is op keramische tegels. Dus geen natuursteen of andere poreuze materialen.

Wat u gaat lezen in deze blog:

Stap 1: achterliggende informatie en de basis

Keramische tegels worden middels een fabrieksproces gebakken in ovens van 1100 tot 1200 graden Celsius. Hierdoor zal een keramische tegel aan de bovenzijde altijd 100% dicht en niet-poreus zijn. Hierdoor kan er ook nooit vuil in de tegels trekken, maar uiteraard wel op de tegel nestelen. De voegen tussen de tegels zijn doorgaans wel poreus (mits het epoxy voegen zijn), dus daar zou wel vuil in kunnen trekken. Deze wetenschap is belangrijk voor het vervolg van dit advies.

Als Loomans zijnde maken wij gebruik van de reiniging- en onderhoudsproducten van Moeller Stone Care. Ons advies is gebaseerd op hun kennis en expertise, waarbij we al jaar en dag steunen op een intensieve en professionele samenwerking.

Stap 2: het verwijderen van grof bouwvuil en cementsluier

Na afronding van de bouw zitten er vaak lijm- en voegresten op uw nieuwe vloer. Hiervoor is een specifiek sterk reinigingsmiddel nodig om dit bouwvuil te verwijderen, waarna u kunt opvolgen met gangbaar onderhoud. Voor deze eerste intensieve reiniging adviseren wij HMK R183 Cementsluier-Ex. Het verwijdert vuil, cementsluier en kalkafzettingen van alle typen niet zuurgevoelige oppervlakken, zowel binnen als buiten. Lees voor gebruik de achterzijde van de fles voor het toepassen van de juiste dosering en wijze van aanbrengen. Het is belangrijk dat u vooraf de vloer nat maakt (zodat de voegen zich volzuigen), het materiaal verdund al schrobbend daarna aanbrengt en het middel goed laat inwerken. Wij adviseren u gebruik te maken van een waterstofzuiger van bijv. het merk Kärcher om het vervuilde water uiteindelijk af te nemen en zo de klus op de handigste wijze uit te voeren.

Stap 3: wekelijks onderhoud en periodieke reiniging van uw keramische tegels als leefvloer

Zodra al het bouwvuil verwijderd is en uw vloer écht schoon is, volgt het wekelijkse onderhoud en periodieke reiniging. Het belangrijkste is dat u uw tegels NIET schoonmaakt met vettige schoonmaakproducten. Deze middelen laten namelijk een laagje vettig residu achter waar vuil en stof in zal nestelen. Op die wijze ontstaat er waas of uitslag wat weer met hardnekkigere middelen intensief gereinigd zal moeten worden. Welk middel wij adviseren voor wekelijks onderhoud is HMK P315 Porcelanato onderhoudsreiniger. Dit is een milde zeepreiniger (concentraat) wat u toevoegt aan uw dweilwater. De zeer actieve bestanddelen zorgen voor een snelle en grondige reiniging en verzorging van keramiek. De natuurlijke verzorgingsbestanddelen zorgen voor een optimale kleur en structuur van het behandelde materiaal. Bij regelmatig gebruik worden de behandelde vloeren minder gevoelig voor vlekken en kunnen gemakkelijker worden onderhouden. Door de wateroplosbare bestanddelen worden grauwsluiers voorkomen en blijven er op het materiaal geen lagen achter.

Ter periodieke reiniging adviseren wij eens per jaar uw vloer grondig te reinigen met HMK R157 Intensieve tegelreiniger, speciaal gebouwd om resten van onderhoudsmiddelen en vettige/olieachtige lagen te verwijderen. Zowel voor binnen- en buitenshuis geschikt. Lees voor gebruik van bovenstaand middel ook weer eerst de achterzijde van de fles voor het toepassen van de juiste dosering en wijze van aanbrengen. Het is belangrijk dat u vooraf de vloer nat maakt (zodat de voegen zich volzuigen), het materiaal verdund al schrobbend daarna aanbrengt en het middel goed laat inwerken. Wij adviseren u ook hier gebruik te maken van een waterstofzuiger van bijv. het merk Kärcher om het vervuilde water uiteindelijk af te nemen en zo de klus op de handigste wijze uit te voeren.

Stap 4: wekelijks onderhoud en periodieke reiniging van uw keramische tegels in sanitaire ruimtes

Keramische tegels in sanitaire ruimtes vragen om een andere wijze van onderhoud en reiniging met andere middelen. Hiervoor adviseren wij namelijk het middel HMK R159 Tegel- en sanitairreiniger. Voor sanitaire en natte ruimtes is HMK R159 het aangewezen product om kalkaanslag, vuil, urinesteen en lichte vervuiling van zeepresten te verwijderen. Ook zeer effectief voor het verwijderen van cementsluiers. Lees voor gebruik van bovenstaand middel ook weer eerst de achterzijde van de fles voor het toepassen van de juiste dosering en wijze van aanbrengen. Het is belangrijk dat u vooraf de tegels nat maakt (zodat de voegen zich volzuigen), het materiaal verdund al schrobbend daarna aanbrengt en het middel goed laat inwerken. Wij adviseren u ook hier gebruik te maken van een waterstofzuiger van bijv. het merk Kärcher om het vervuilde water uiteindelijk af te nemen.

Stap 5: do’s and dont’s: nazorg en bescherming

Als laatste stap geven we graag nog een aantal tips die we u op het hart willen drukken om zo uw tegels zo schoon en mooi mogelijk te houden!

* Gebruik géén vettige schoonmaakmiddelen
* Let op met ‘grootmoeders-tips’ zoals citroen of schoonmaakazijn. Wij adviseren uitsluitend middelen van Moeller Stone Care, voor specifieke vragen kunt u altijd bij ons terecht
* Koop een waterstofzuiger om schoonmaak en onderhoud extra gemakkelijk te maken
* Bescherm uw tegels tegen haar en zand. Stofzuig regelmatig om schade te voorkomen die kan ontstaan door frequente beweging van opgehoopt haar en zand. Wij adviseren gebruik te maken van het beschermings mechanisme Scratch no More.
* Kom langs voor specifieke vragen en informatie

PLAN EEN ADVIESGESPREK

One pager Moeller Stone Care

Video uitleg grondige reiniging vloeren:

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Wim den Dekker

Hoofd showroom

Uw mooie tegels mooi houden, dat is ons doel met een passend schoonmaak advies!

0493 494 505
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×