Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Met ons 5-stappenplan creëer je jouw perfecte tegelwerk in het toilet. Voor stap 6 ontvangen we je graag in onze tegelshowroom zodat we jouw droom kunnen realiseren. Het (op)nieuw betegelen van een toilet biedt scala aan mogelijkheden. Omdat de ruimte niet constant in het zicht is en vaak mooie elementen bevat om te accentueren, vinden wij het een feestje om hiermee aan de slag te gaan. In de loop der tijd hebben we de meest uiteenlopende creaties ontworpen en gerealiseerd, maar het doel van onze creativiteit is natuurlijk om telkens nieuwe ideeën en combinaties te verzinnen. Heb jij al plannen of hersenspinsels welke kant het op mag gaan? Lees dan verder om het idee concreet te maken en straks te genieten van jouw ideale toilet!

PLAN EEN ADVIESGESPREK

Stap 1: kies je stijl

De eerste vraag om te stellen is deze: is jouw toilet voor gasten of enkel prive gebruik? Dit kan bepalen of je voor een praktische of meer creatieve invulling wilt gaan. Beide routes zijn uiteraard mogelijk, maar ons tegelhart gaat sneller kloppen van opvallende tegelcreaties in de kleinste ruimte van het huis. Als deze vraag duidelijk is kan jouw beoogde stijl bepaald worden. En de keuze daarin is gigantisch. Gewaagdere combinaties kunnen vaak mooi tot zijn recht komen in een toilet zonder dat je hier snel op uitgekeken raakt, dus denk verder dan de gebaande paden!

Stap 2: bepaal wat op mag vallen (en wat niet)

Na het bepalen van je beoogde stijl is het tijd om te bepalen welke elementen op mogen vallen (en welke niet). Krijg je bijvoorbeeld een toiletreservoir met een plateau? Komt er een nis of kies je voor uitgesproken sanitair zoals een zwarte toiletpot? Een goede balans tussen opvallende elementen en rust is cruciaal om deze kleine ruimte 100% tot zijn recht te laten komen. En hoe leuk is het om juist een keer niet de achterwand van de wc op te laten vallen, maar juist de vloer of een zijwand? Ook hierin denken wij van het begin af aan graag met je mee.

Stap 3: de juiste tegels op de juiste plek

Zodra de focusplekken die op mogen vallen bekend zijn gaan we aan de slag met de tegelkeuze. Bepaal eerst met hoeveel uitstralingen je wilt gaan werken. 1, 2 of maximaal 3 zou ons advies zijn, aangezien het een compacte ruimte betreft. De tegels mogen wat ons betreft flink contrasteren, mits dit aansluit bij jouw stijl. Zoek je meer naar rust en eenheid? Dan is het afstemmen van de juiste tegels op elkaar belangrijk. Denk aan kleur, vorm, maar ook bijvoorbeeld diverse tegelhoogtes. Grote tegels, mozaiek, 3D, het behoort allemaal tot de opties. En een toilet tot reservoirhoogte betegeld kan soms nog meer impact hebben dan gedacht!

Stap 4: it’s all in details

Is de tegelkeuze duidelijk? Dan is het tijd om de definitieve keuzes op detailniveau te gaan bepalen. Kies je voor een gangbaar legverband? Of gaan we los met nieuwe patronen en creatieve invullingen? Denk bijvoorbeeld aan het koud eindigen van een honinggraad of visgraattegel. Met de juiste aandacht voor de finale afwerking kan dit een prachtig idee zijn. Voor vloeren geldt hetzelfde. Kies je voor rust en eenvoud, of wordt de vloer juist de eyecatcher? Dan kan een continuering op een wand of een opvallend kader nét datgene zijn wat jouw wc helemaal bijzonder maakt.

Stap 5: Aankleding en de perfecte afwerking

Een wc en badkamer verdienen in onze ogen dezelfde aandacht op gebied van aankleding en afwerking. Dus vergeet vooral niet extra tijd te nemen om na te denken over nissen, de juiste uitwendige hoeken, voegkleuren, tegelhoogtes en overgangen van tegels naar bijvoorbeeld stuc- of verfwanden. Top dit af met een keuze voor het mooiste sanitair en sfeervolle aankleding met bijvoorbeeld persoonlijke foto’s, geurstokjes of wat groen. Maak je borst alvast maar nat, want hier gaan ongetwijfeld leuke enthousiaste reacties van jouw gasten op volgen! Bent u op zoek naar een kundig advies waarbij we op basis van uw wensen de finishing touch volledig tot een goed einde brengen? Wees welkom en plan uw adviesgesprek!

PLAN EEN ADVIESGESPREK

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Roel Bierens

Tegelzetter

Een toilet vraagt om een creatieve blik en een piekfijne uitvoering. Daar weten wij wel raad mee!

0493 494 505
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×