Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Nieuwe tegeltrends uit Bologna

Afgelopen week vloog Loomans Tegelwerken weer naar Bologna in Italië om de laatste trends te ontdekken op gebied van keramische tegels tijdens de jaarlijkse beurs: Cersaie. Nergens vind je zoveel nieuwe series en toonaangevende tegelfabrieken bij elkaar! Daarom waren wij weer present om ons onder te dompelen in verse inspiratie, met als doel alle inzichten uiteindelijk weer mee te kunnen nemen naar onze eigen showroom in Nederland. In deze blogpost lees je onze bevindingen en verwachtingen qua trends voor komend jaar. Mocht je nog meer creatieve updates willen ontvangen vergeet ons dan niet te volgen op onze sociale media of kom langs in onze showroom voor ideeën binnen jouw eigen project.

Trend 1: Travertinlook

Deze welbekende look is bezig aan een indrukwekkende opmars. De herkenbare look van Travertin wordt getypeerd door een luxe natuursteen uitstraling met levendige warme tinten, zonder overdreven druk over te komen. De aderen komen zowel in lijnen als gewolkt, maar het lineaire patroon is veruit het meest populair.

Op de beurs zagen we deze travertinlook overal terugkomen in mooie grote formaten voor zowel woonkamers als sanitaire ruimtes. Daarbij durfden sommige fabrikanten ook nog te spelen met andere kleuren en structuren dan wat we gewoonlijk van travertin gewend zijn. Een nieuwe wereld gaat open en wij vinden het een prachtige!

Trend 2: Pastel tinten

Alle kleuren van de regenboog worden verzacht met een witte tint waardoor uiteindelijk prachtig mooie zachte pastel kleuren ontstaan. Deze tweede trend van pastel kleuren sprong opvallend in het oog, veelal in wandcreaties en accenten. Denk hierbij aan groot formaat tegels, maar ook zeker aan kleinere handvormtegels en mozaïeken.

Tevens viel op dat blauwige kleuren als turquoise en azul de boventoon voerden op vele stands van populaire fabrieken. Dit zorgt voor een frisse vlaag en legio creatieve mogelijkheden waar we komend jaar ongetwijfeld veel mee gaan doen.

Trend 3: Marmerlook 2.0

Marmerlook is natuurlijk niet nieuw, maar alle creatieve zijpaden binnen dit spectrum die ingeslagen worden vallen dit jaar enorm op! Denk hierbij in twee richtingen: nóg opvallender dan wat we al kenden of juist een tikje rustiger en subtieler. Kleur met woeste adering of juist zijdezachte variaties: alle registers worden opengetrokken buiten datgene wat we al kenden.
Deze ontwikkeling maakt de marmerlook wereld nog groter dan deze al was. En wij treden deze met alle liefde avontuurlijk tegemoet!

Trend 4: Houtlook accenten

De laatste trend vormt het laatste toefje sfeer in deze blogpost. Namelijk het toepassen van moderne houtlook accenten in de vorm van langwerpige stroken of mozaïeken. Ookwel bekend als panels of tatami. Niet alleen in badkamers, maar overal in het hele huis komen deze natuurlijke en warme uitspattingen tot hun recht. Begint jouw hersenpan ook al te borrelen met ideeën? Die van ons in ieder geval wel!

Beleef het bij Loomans!

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat de keramische tegelwereld ons weer enorm heeft verrast met nieuwe materialen, uitstralingen en mogelijkheden. Komende maanden zullen bovenstaande trends op inspirerende wijze gepresenteerd gaan worden in onze eigen showroom. Dus wil je niks missen of juist sparren over de mogelijkheden voor jouw eigen project? Neem dan contact met ons op!

Vergeet ook zeker onze socials niet te volgen voor nog meer inspiratie rondom deze trends en nog veel meer!

Plan een adviesgesprek

Gerelateerde berichten

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een adviesgesprek inplannen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

0493 494 505
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×