Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

In dit woonhuis zijn grijze marmer tegels geplaatst in de formaten 120 x 120cm en 75 x 150cm. In de badkamer is op de vloer de matte variant geplaatst in verband met antislipwaarde.

Bij de overgang van slaapkamer naar badkamer is mooi te zien hoe de dilatatievoeg is verwerkt in het tegelwerk. Een dilatatievoeg (ook wel uitzettingsvoeg genoemd) wordt gebruikt in tegelwerk om de spanningen op te vangen die ontstaan ​​door thermische uitzetting of krimp van de ondergrond of de tegels zelf. Wanneer de temperatuur verandert, zet de vloer of wand uit of krimpt deze, en zonder een dilatatievoeg kan dit leiden tot scheuren in het tegelwerk. Door een dilatatievoeg te plaatsen, wordt voorkomen dat de tegels barsten of loskomen bij veranderingen in de temperatuur.

Een dilatatievoeg is meestal een smalle strook van een paar millimeter breed die tussen de tegels wordt geplaatst, en die vaak is opgevuld met een flexibel materiaal zoals kit of siliconen. Dit zorgt ervoor dat de dilatatievoeg in staat is om de bewegingen van de ondergrond of de tegels op te vangen, zonder dat er spanningen ontstaan ​​die kunnen leiden tot schade aan het tegelwerk.

Facts

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Datum realisatie: Januari 2023
  • Soort opdracht: Werk - Particulier

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een adviesgesprek inplannen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

0493 494 505

Wat zeggen onze klanten?

4.4

Gebaseerd op 78 beoordelingen

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×