Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat je moet weten over tegels en vloerverwarming:

Vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel.

Hout, vinyl, laminaat en tapijt werken op een vloer met vloerverwarming als een glaswoldeken rond een kachel: de warmte wordt tegengehouden. Maar tegels zijn juist ideale warmtegeleiders – en dat is uitgerekend in deze tijd van energietransitie nóg belangrijker. Immers, de moderne (grond)warmtepompen leveren warmte met een verschil ten opzichte van de gewenste kamertemperatuur van zo’n 10 graden Celsius. En dan is een vloer die zijn warmte goed afgeeft, extra belangrijk! Door de slimme combinatie van keramiek en een ‘klimaat regelend vloersysteem’ kan u tot 50% op uw verwarmingsopbrengsten besparen én sneller een ruimte verwarmen. Vandaag de dag nóg belangrijker, omdat een warmtepomp het anders niet in zijn eentje aan kan.

Omdat tegels op minimaal 1200 graden gebakken worden zijn deze erg hard en kan er niks in de tegel trekken. Verder zet of krimpt een tegel ook niet meer. Bij het kiezen van de juiste tegel dient u met een aantal dingen rekening te houden.

De hardheid van de tegel. Bij tegels heb je 5 hardheden (PEI waardes), voor een intensief gebruikte vloer (grote gezinnen, huisdieren, garage) heeft u natuurlijk een hardere tegel nodig (PEI 4 of 5) waar voor sanitaire ruimtes of kleine gezinnen een “zachtere tegel” (PEI 3) gebruikt kan worden.

Maar denk ook aan de antislipwaarde van de tegel, een tegel die in de badkamer komt of buiten heeft natuurlijk een hogere antislip waarde nodig als de tegel die in de woonkamer komt.

Aan wat voor een uitstraling zit u te denken? Industrieel, Landelijk, Modern, etc. In elk van de stijlen zijn natuurlijk tal van tegels in de verschillende PEI waardes en antislip waardes te verkrijgen.

Een werkgroep heeft zich verdiept in een onderzoek van onderzoeksinstituut IGE van de Universität Stuttgart en ITG Dresden, in opdracht van Schlüter Systems. Conclusie: door de slimme combinatie van keramiek en een ‘klimaatregelend vloersysteem’ kan de klant tot 50% op zijn verwarmingsopbrengsten besparen én sneller een ruimte verwarmen: vandaag de dag nóg belangrijker, omdat de warmtepomp het anders niet in zijn eentje aankan… Maar al zou je op steenkool verwarmen, dan scheelt het nog steeds diezelfde 50%.

 

 

De kosten van tegels variëren erg vanwege verschillende formaten en kwaliteiten. In onze showroom hebben we tal van verschillende soorten en formaten en voor ieder wat wils. Dit in combinatie met vloerverwarming betaalt de keramische vloer zich vanzelf terug!

  • hygiëne

Hygiëne is heel belangrijk in huis. Je wilt veilig en schoon wonen en daar hoort een fijn, hygiënisch huis bij. Vloertegels zijn hier uitermate geschikt voor. Vloertegels van 100% keramiek zijn keihard en daarom trekt vuil of vocht niet in keramiek. Eenvoudig aanvegen of met een dweil schoonmaken, en klaar. Vuil en vocht wat door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren binnenkomt krijgt totaal geen kans.

  • levensduur

Door het bakproces gaan keramische tegels uitzonderlijk lang mee. De producten zijn hard, slijtvast, kleur echt en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig, dus in de gebruiksfase is geen energie meer nodig. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook economisch verantwoord. Bij milieu beoordelingen van materiaal alternatieven speelt de verwachte levensduur een belangrijke rol. Keramische tegels kennen met een technische levensduur van minimaal 50 jaar een aanzienlijk langere levensduur dan de meeste alternatieven voor vloer- en wandafwerkingen.

Voor welk type vloer loop jij warm?

Deel uw wensen met ons
Betonlook

Met onze keramische vloertegels met betonlook creëert u de stoere, strakke en robuuste uitstraling waar u naar op zoek bent. Omdat het hier tegels van keramiek betreft, zijn deze volledig onderhoud en krasvrij. Verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren! Informeer naar de mogelijkheden of deel uw wensen met ons.

Prijs op aanvraag.

Houtlook

U houdt van houten vloeren, maar wilt geen last hebben van vlekken of eindeloos onderhoud? De houtlook tegels uit ons assortiment bieden de uitkomst. Alle voordelen van een echt parket, zonder de nadelen. Er kan geen vuil in de vloer trekken en hij vereist geen extra onderhoud. Daarnaast zijn onze houtlook tegels bijzonder duurzaam.

Prijs op aanvraag.

Natuursteenlook

De look & feel van echt natuursteen, maar met de voordelen van keramiek… We hebben het over keramische natuursteenlook tegels. Echt natuursteen is behoorlijk kwetsbaar, natuursteenlook tegels zijn dat niet. Of u deze tegels nu in de woonkamer, keuken, hal of badkamer wilt: natuursteenlook tegels zijn geschikt voor iedere woonruimte!

Prijs op aanvraag.

 

 

Deze pagina is ontwikkeld in samenwerking met de BOVATIN, meer informatie kunt u vinden op: www.meerwaardevantegels.nl

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een adviesgesprek inplannen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

0493 494 505
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×